niedziela, 24 lipca 2016

Jaglanka z musem owocowym i twarogiem























  Kasza jaglana ma wiele zalet i właściwości zdrowotnych. Jednak wiele osób nie lubi jej smaku. Ja uważam, że na wszystko jest sposób. Podałam ją w kieliszku przekładając warstwami, dzięki czemu całość wyglądała apetycznie i równie dobrze smakuje. Dla mnie jest to porcja na śniadanie czy nawet obiad. Możemy zmniejszyć ilość składników i mamy pyszny zdrowy deser.

Składniki:
- 130g twarogu półtłustego
- 30g jogurtu naturalnego
- 20g śmietany
- 140g owoców mrożonych (truskawki, jagody, porzeczka)
- 35g kaszy jaglanej

Przygotowanie: Owoce rozmrozić. Kaszę ugotować do miękkości i ostudzić. W tym czasie twaróg wymieszać ze śmietaną i jogurtem.
 Układać na przemian: kasza, twaróg, owoce, aż do wyczerpania składników.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz