poniedziałek, 1 sierpnia 2016

Omlet kakaowy z owocami

















  Bezglutenowy omlet z owocami to jedno z moich ulubionych śniadań w ostatnich tygodniach. Po nim nie mam ochoty na słodycze, ponieważ taki omlet smakuje jak ciasto. Jeżeli ktoś lubi słodkie śniadanie, to może do dodać stewie lub inny zamiennik cukru. 

Składniki:
- 35g mąki ryżowej
- 2 jajka
- 5g kakao
- 7g oleju kokosowego
- 140g owoców mrożonych

Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywno. Następnie dodajemy żółtka i na koniec mąkę wymieszaną z kakao. Wszystko delikatnie łączymy. Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z olejem kokosowym. Podajemy z owocami. Smacznego!


1 komentarz:

  1. Nooo i to się nazywa dobrze wyglądający omlet. Pamiętam jak mi matka takie robiła :) Dodatek owoców wymagany. Dzięki za przekazanie wiedzy. Zawsze to jakaś nauka.

    OdpowiedzUsuń