niedziela, 9 sierpnia 2015
Sałatka z truskawkami i mozzarellą
Bardzo łatwa i pyszna sałatka z truskawkami i szpinakiem. Dodatkowo sos na bazie octu balsamicznego i mamy idealną propozycję na drugie śniadanie czy kolacje.
Składniki:
- dwie garście szpinaku, lub mieszanki sałat
- 1/2 kulki mozzarelli
- ok 100g truskawek
sos balsamiczny: 1 łyżka octu balsamicznego, 2 łyżki oliwy, łyżeczka soku z cytryny, sol, pieprz
Przygotowanie: Sałatę umyć, osuszyć i ułożyć na talerzu. Mozzarellę pokroić na kawałki. Truskawki umyć i pokroić w ćwiartki. Razem z serem ułożyć na liściach szpinaku i wszystko polać wymieszanym sosem.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz