poniedziałek, 10 sierpnia 2015

Czekoladowy budyń z kaszy jaglanej






























Dla wszystkich kochających słodycze, a zwłaszcza czekoladę polecam ten budyń. Można dodać sezonowe owoce, orzechy czy odrobinę syropu klonowego.


Składniki:
-1/2 szklanki kaszy jaglanej
-1 szklanka mleka (krowiego lub roślinnego)
-3-4 daktyle
-dwa paski czekolady gorzkiej, można dodać więcej
-łyżeczka kakao
-szczypta soli

Przygotowanie: Kaszę opłukać wrzątkiem i gotować około 15 minut w mleku (uważać żeby nie przypalić, można zawsze trochę dolać) aż będzie miękka. następnie dodać resztę składników i podgrzewać aż czekolada się rozpuści. Przełożyć do blendera i zmiksować na gładką masę.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz