czwartek, 26 marca 2015

Kasza jaglana z sosem żurawinowym


    Propozycja dla tych, którzy nie przepadają za kasza jaglaną, czyli budyń z dodatkiem kakao i żurawiny. W ostatnim czasie kombinuje z różnymi mlekami roślinnymi i muszę przyznać, że je uwielbiam. Do tego przepisu najbardziej pasuje mleko kokosowe lub migdałowe. 

Składniki na 2 porcje:
- szklanka kaszy jaglanej
- szklanka wody
- szklanka mleka kokosowego
- łyżka kakao
- suszona żurawina

Przygotowanie: Kaszę ugotować w wodzie i mleku. Dodając kakao. Ostudzić. Następnie zblendować na     gładką masę.
  Żurawinę (około 3 łyżek) wsypać do garnuszka, dolać trochę wody i przez chwilkę gotować, tak żeby był gęsty sos. Kaszę przełożyć do szklanek i polać sosem. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz