wtorek, 7 lipca 2015
Szybki posiłek
W dni kiedy albo nie mam czasu albo mi się nie chcę gotować z pomocą przychodzi mi ciecierzyca. Można ją wykorzystać na kilka różnych sposobów. Ja nie przepadam za jej smakiem, dlatego zawsze dodaje sporo przypraw i dopiero wtedy mi smakuje.
Dzisiejsza wersja z sałatką ze szpinaku i awokado. Świetnie sprawdzi się jako posiłek do pracy czy nawet na kolację.
Składniki na 2 porcje:
- puszka ciecierzycy
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1/2 łyżeczki kolendry
- 1/2 łyżeczki curry
- 1 łyżeczka kurkumy
- 1/4 łyżeczki ostrej papryki
- sól, pieprz
dodatkowo: szpinak, pomidor, 1/2 awokado, łyżeczka oliwy
Przygotowanie: Składniki na sałatkę połączyć i odstawić.
Ciecierzycę odcedzić i wraz z przyprawami przełożyć do garnuszka. Dodać 2 łyżki wody i podgrzewać przez kilka minut. Kiedy woda odparuje ściągnąć z palnika i przełożyć do misek.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz