czwartek, 28 maja 2015
Sałatka ze szparagami i jajkiem
Uwielbiam szparagi! Można je podawać na wiele sposobów, mają mało kalorii i są bardzo odżywcze.
Moja propozycja to sałatka na szybko, która jest bardzo sycąca i równie dobrze można zabrać taką do pracy.
Składniki:
- 3 szparagi
- 2 jajka
- 1 plaster szynki serrano
- sałata masłowa
- sól, pieprz
Przygotowanie: Szparagi umyć i odłamać twarde końce. Rozgrzać patelnię z łyżeczką masła, włożyć połamane na kilka kawałków szparagi i smażyć około 5 minut. W tym samym czasie ugotować jajka na twardo. Sałatę umyć i przełożyć na talerz. Szynkę pokroić na kawałki, dodać do sałaty. Obrane jajka pokroić w ósemki i razem ze szparagami dodać do reszty składników. Doprawić solą i pieprzem. Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
sympatyczna i rzeczywiście na lunch do pracy byłaby jak znalazł:)
OdpowiedzUsuńZachęcam do wypróbowania ;)
Usuń