czwartek, 28 maja 2015

Sałatka ze szparagami i jajkiem



























 Uwielbiam szparagi! Można je podawać na wiele sposobów, mają mało kalorii i są bardzo odżywcze. 
Moja propozycja to sałatka na szybko, która jest bardzo sycąca i równie dobrze można zabrać taką do pracy. 

Składniki:
- 3 szparagi
- 2 jajka
- 1 plaster szynki serrano
- sałata masłowa
- sól, pieprz

Przygotowanie: Szparagi umyć i odłamać twarde końce. Rozgrzać patelnię z łyżeczką masła, włożyć połamane na kilka kawałków szparagi i smażyć około 5 minut. W tym samym czasie ugotować jajka na twardo. Sałatę umyć i przełożyć na talerz. Szynkę pokroić na kawałki, dodać do sałaty. Obrane jajka pokroić w ósemki i razem ze szparagami dodać do reszty składników. Doprawić solą i pieprzem. Smacznego!

2 komentarze:

  1. sympatyczna i rzeczywiście na lunch do pracy byłaby jak znalazł:)

    OdpowiedzUsuń