poniedziałek, 23 lutego 2015

Placuszki z cukini

    Pyszne chrupiące placuszki z cukinii. Mogą być podawane jako osobne danie lub jako dodatek do mięsa. Są szybkie w przygotowaniu i niedrogie. Polecam podawać z jogurtem, posypane ziołami. 


 Składniki: 
 - 2 średnie cukinie
 - ok 4 łyżek mąki
 - 1 jajko
 - 2 łyżki mleka
 - sól
 - pieprz
 - oregano
 - szczypta gałki muszkatołowej 

Przygotowanie. Cukinie umyć, i zetrzeć na tarce. Posolić i odstawić na około 15 minut. Po tym czasie odsączyć z wody. Mąkę wymieszać z mlekiem i jajkiem. Dodać cukinię, przyprawy i wszystko razem połączyć. Smażyć z obu stron na złoty kolor. 


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz