niedziela, 15 maja 2016

Naleśniki budyniowo-czekoladowe


   Każdy kto jest na diecie bezglutenowej, myśli że nie może jeść makaronów, naleśników czy pierogów. Nic bardziej mylnego! Wystarczy odrobina chęci i odwagi żeby przygotowywać ulubione dania. Moja dzisiejsza propozycja to bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu naleśniki z dodatkiem mąki ryżowej i budyniu. Idealnie sprawdzą się na śniadanie jak i deser.

Składniki na 3 naleśniki:
- 2 jajka
- 2 łyżki mąki ryżowej
- budyń czekoladowy, bezglutenowy
- kilka łyżek mleka
- olej kokosowy do smażenia, lub oliwa

Przygotowanie: Wszystkie składniki połączyć ze sobą do uzyskania konsystencji śmietany. Na dobrze rozgrzaną patelnię z olejem kokosowym nalewać masę i smażyć na średnim ogniu z obu stron. Podawać z jagodami lub truskawkami.

















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz